ALU Stolarija

Vipol koristi Aliplast profile za izradu svoje aluminijumske stolarije. Aliplast je Belgijska firma koja je jedan od vodecih proizvodjaca aluminijumske stolarije.


Prozori i balkonska vrata

Za potrebe alu. prozora i ili balkonskih vrata koriste se aluminijumski profili Superial serije i Aliplastove ponude gde su zahtevi za termoizolaciju visoki. Zahvaljujuci specijalnim termickim uloscima koji se stavljaju izmedju termickih pregrada postize se sposobnost izolacije profila 0,2-0,4 W/m2K. Sam oblik profila je prilagodjen za montazu kako standardnih okova tako i skrivenih. Moderan sistem aluminijumskih prozora ciji termopaketi stakla mogu da budu do debljine 51mm.

Standardno se u ovom tipu profila postavlja troslojno staklo. Vase aluminijumske prozore mozete izabrati u bilo kojoj od RAL boja. Zahvaljujuci ovome alu. stolarija se moze uklopiti u bilo koji tip fasade ili enterijera.

Sposobnost termicke izolacije UF: od 1,08 W/m2K (zavisi od vrste i debljine ispune).

Tehnicki podaci:

  • Aluminijum-poliamid
  • Ugradna dubina stoka 75mm
  • Dubina krila 78mm
  • Debljina stakla: 14-51mm
Presek aluminijumskog profila SUPERIAL

Presek profila Superial


Aluminijumska ulazna vrata

Vipol Aluminijumska Ulazna Vrata su vrata visokog kvaliteta izrade. Linija profila STAR koristi se za ulazna vrata. Ugradna dubina stoka je 90mm, a dubina krila je 99mm. Termoizolaciona svojstva, debljina i masivnost ovog profila cine ga idealnim za ulazna vrata. UF koeficijent od 0,7 W/m2K

Ulazna vrata se proizvode sa panelnom ispunom od aluminijuma.

Krilo moze biti nelepljeno (da se lajsne vide sa unutrasnje strane a spolja da nije ravan panel) i lepljeno. Lepljeno krilo moze biti jednostrano lepljeno i dvostrano lepljeno. Najelegantniji i najmoderniji tip ispune, koji je ujedno i najprodavaniji, jeste dvostrano lepljenje krila (gde je krilo cisto bez ikakvih lajsni ili zazora). Standardno vrata se isporucuju sa vidnim sarkama i sa FAPIM okovima. Vrsta zakljucavanja je u tri tacke.

Presek aluminijumskog profila STAR

Presek profila Star

Tip A

Najosnovniji i najjednostavniji tip ulaznih vrata, Krilo bez bocnog i gornjeg stakla.

Tip B

Ovaj tip ima dva fiksna elementa. Bocno i gornje polje su od sigurnosnog stakla. Moguce je birati pozicije bocne ispune.

Tip C

Najelegantniji i najmoderniji tip ulaznih vrata koji zahteva da imate pripremljen otvor za gabarite ovih vrata, Stakla su sigurnosna, troslojna

Napomena: Slike vrata su indikativnog karaktera i imaju svrhu da prikazu nacin rasporeda elementa u otvoru. Boja vrata, kvake , rucke i ispune zavise od zelje kupca i nisu standardne.

Modeli ispune vrata

Koriste se iskljucivo aluminijumski paneli kao ispuna. Za ove panele koristimo aluminijumske limove debljine 2mm sa polistirenskom ispunom. Ukrasni frontovi panela su od presovanog aluminijuma zasticenog plastifikacijom.

Sledece stavke se doplacuju:

  • Lim deljine 3mm
  • Obostran dezen ispune
  • Skriveno krilo
  • Skrivene sarke

Standardno je unutrasnji izgled vrata bez dezena, ravan u potpunosti ali plastificiran u boji vrata, osim ukoliko se ne odlucite za obostrani dezen.

Krilo koje nije lepljeno

Nelepljeno krilo

Jednostrano lepljeno krilo

Jednostrano lepljeno krilo

Obostrano lepljeno krilo

Obostrano lepljeno krilo


Klizna stena (aluminijumski podizno klizni portal)

Klizni ili podizno klizni portal predstavlja najmoderniji i najprestizniji vid zatvaranja pozicije. Masivni aluminijumski profili cija je dubina okvira 153-239mm, a dubina krila 67mm i cija je nosivost do 400kg postize se Aliplastovim sistemom ULTRAGLIDE (UG). Vipol izradjuje klizne portale i sa niskim pragom. Ceo sistem, sto se tice termoizolacije, je na najvisem nivou, koristi se termicka pregrada sirine 22mm i 28m, a sami profili su obogaceni dodatkom staklene vune i ugradnjom termickih ulozaka ispod stakla. Kupac na raspolaganju ima siroku paletu RAL boja.Kombinacije otvaranja UG sistema:

Presek aluminijumskog profila ULTRAGLIDE

Presek profila UG

Tip A

tip a

Tip C3

tip c3

Tip C4

tip c4

Tip D

tip d

Tip K3

tip k3

Tip K4

tip k4

Galerija