Podfasadne roletne

Najnoviji proizvod firme Vipol su fasadne roletne koje najmanje utiču na spoljašni izgled objekta.

Podfasadne roletne se ugrađuju na objekat nakon ugradnje prozora, a pre izrade fasade i zbog toga su prikladne za novogradnju budući da je potrebno prethodno planiranje kako bi se roletne ukomponovale u projekat.

Ovaj tip roletne moguće je "sakriti" iznutra, ali je za to vrlo bitno da postoji prostor tj. mogućnost dizanja roletne iznad prozora a to se rešava tako što se napravi zub iznad prozora u koji se smesti roletna.

One se mogu po potrebi izraditi sa integrisanim rolo komarnikom ali samo u kombinaciji sa kutijom od 165mm i 180mm. Podfasadna roletna se posle montažeprekriva fasadom tako da postaje praktično nevidljiva.

Donji deo roletne se otvara spolja radi eventualnog servisa.


PVC lamela

Lamele za sve tipove PVC roletni su iste i izrađuju se od visokokvalitetnog uvoznog granulata sa UV zaštitom.

Dimenzija lamele: 37mm

Boje: Bela, siva i providnaAL lamela

Aluminijumske lamele uvoze se od poznatih evropskih proizvođača i punjene su poluretanskom penom radi maksimalne energetske efikasnosti i zaštite od buke.

Dimenzija lamela: 39mm i 43mm

Boje: Bela, siva i braonPogon

Pogon kod svih tipova Vipol roletni je standardno na gurtnu (14mm), a opciono može biti na kurblu ili motor sa prekidačem sa ili bez daljinca.


Vođice

Vođice su kod svih Vipol roletni dimenzija 53x22mm, a izrađuju se od PVC materijala, a po želji mogu biti i od aluminijuma. Završna lamela je u oba slučaja od aluminijuma.

Završna lamela se može poručiti sa sistemom zaključavanja koja dodatno osigurava prostor od provale.