Zebra Zavese

Zebra zavese se sastoje od mehanizma i dvoslojnog platna gde se naizmenično smenjuju prozirna i neprozirna polja tkanine. Izrađuju se na ručni pogon. Pomeranjem lančića reguliše se i stepen preklapanja polja čime se reguliše nivo propuštanja svetlosti u prostoriju.

Elegantan i moderan dizajn ih izdvaja od drugih tipova zavesa a ujedno su i veoma praktično rešenje za zaštitu od svetlosti. Vipol zebra zavese su rezultat dugogodišnjeg iskustva, inovativnosti i tehnologije koji zajedno sa visoko-kvalitetnim materijalima sačinjavaju unikatnu vrstu zavese jednostavnu za korišćenje i održavanje koja će Vam trajati večno.

Izrađuju se po dimenzijama kupca i usklađuju sa njegovim potrebama. Dostupno je više dezena platna što obezbeđuje adekvatnu ponudu za različite tipove enterijera.

Vipol zebra zavese bez maske prestavljaju ekonomičnije rešenje ukoliko se ne zahteva pokrivanje osovine na koje je namotano platno. Ostale karakteristike su potpuno identične sa zebra zavesama sa maskom.

Materijal je osetljiv na nagle promene temperature i vlažnosti u vazduhu. Ovako nagle promene mogu da izazovu deformacije na materijalu što može prouzrokovati da se ivice za nijansu iskrive. Ova promena će nestati kada se temperatura i vlažnost vazduha izjednači i ustali.

Zebra zavesa 1

Zebra zavesa 2

Kod Vipol zebra zavesi možete odrediti količinu svetlosti koja Vama najviše prija. Namotavanjem i odmotavanjem providne i neprovidne štrafte zebra zavese prilagođavaju se Vašim željama i zauzimaju jednu od tri dole navedene pozicije:

  • Zatvorena zebra zavesa (providne i neprovidne štrafte poklope se tako da zavesa ne propušta svetlost uopšte)
  • Poluotvorena zebra zavesa (providne štrafte se do pola poklope sa neprovidnim štraftama tako da obezbede propuštanje određene količine svetlosti)
  • Otvorena zebra zavesa (providne i neprovidne štrafte se poklope tako da propuštaju maksimalnu količinu svetlosti)

Održavanje

Prašinu uklonite sa pajalicom ili suvom, mekanom magičnom krpom.


Tehnički detalji


  • Minimalna širina: 60 cm
  • Maksimalna širina: 240 cm
  • Maksimalna visina: 300 cm
  • Pogon: Ručni (pomoću lančića)
  • Montaža: Unutrašnja

Tehnička dokumentacija


PDF - Katalog boja