Dodatne Opcije

Bočno zatvaranje stranica (PVC)

Poseban PVC materijal sa već uvučenim bužirom koji se zatim provlači kroz deo od ekstrudiranog aluminijuma koji se pritom fiksira na pergolu. Tačnije ovo služi kako bi se zatvorio deo od poprečnog T profila do vođice. Platno može biti u bilo kojoj boji pa čak i providnoj koja je UV otporna.


Bočno zatvaranje stranica (Staklo)

Jednoslojno staklo debljine 8 mm, kaljeno, koristi se prilikom zatvaranja bočnih stranica kako bi se željeni prostor u potpunosti zatvorio. Staklo drže aluminijumski profili. Staklo je sačinjeno iz segmenata kako bi se uklopilo u kosinu. Ovo je najelegantniji vid zatvaranja bočne stranice kod pergola.


Panorama stakleni sistemi

Odlično rešenje kada je u pitanju zatvaranje prostora. Sigurnija je i fleksibilnija opcija u odnosu na druge staklene sisteme. Staklo je izopanelno, dvoslojno, punjeno argonom, a pokreće ga moćan SOMFY motor od 120 Nm. Naime reč je o panelima koji se kreću po vertikali i mogu da se sastoje od 2 do 3 segmenta gde je jedan uvek fiksni. Panorama stakleni sistem ima ugrađenu termoizolaciju i njeni aluminijumski profili poseduje termoprekid.


LED Rasveta

Uz svaku Vipol pergolu moguće je uzeti kao doplatu LED rasvetu. LED rasveta se sastoji od LED traka (toplo belo ili RGB) sa IP65 zaštitom, zatim odgovarajućeg trafoa, pojačivača, Wi-Fi kontrolera i daljinca. Mogućnost kontrolisanja rasvete preko mobilnog telefona i daljinca!


Infracrvena grejalica IP67

Vodootporna infracrvena grejalica ima do 80% manje crvenog svetla u odnosu na ostale grejalice. Dužina IC grejalice je 61 cm, dok je model sa Bluetooth-om 71 cm. Ova IC grejalica idealna je za bašte i prostore koje zatvarate Vipol pergolom. Grejalica jačine 2 kW omogućava da se zagreje prostor od 14 do 16 m2. Grejalica se priključuje na standardni napon 220V.

Potpuno vodootporna (IP67) IC grejalica izlazne jačine 2kW koju je moguće kontrolisati pametnim telefonom preko Bluetooth-a i određene aplikacije ili uz pomoć daljinca. Ovaj tip IC grejalice daje vam mogućnost da kontrolišete više grejalica od jednom kao i njihovu jačinu putem jednog pametnog uređaja.
Dodatna opcija je priključivanje grejalice na strujnu mrežu preko Hiršman priključka (samo za modele 2kW).


Klizni stakleni paneli

Zastakljivanje Vipol pergola moguće je izvršiti i nakon montaže pergole. Klizne staklene panele moguće je montirati sa bilo koje strane pergole i time u potpunosti zatvoriti pergolu i učiniti je zasebnom zatvorenom prostorijom koju je moguće koristiti i prilikom loših vremenskih uslova. Sistem panela se izrađuje, u zavisnosti od zahteva kupca, sa tri, četiri ili pet staklenih panela. U zavisnosti od dimenzija prostora postoji mogućnost kombinovanja sistema kako bi se adekvatno zatvorio prostor.
Kompletno je izrađeno od aluminijuma koji se plastificira u četiri osnovne boje: Bela, braon, siva i antracit dok su ostale boje po doplati.


WPC Decking

WPC decking je rezultat izvanredne sinteze drveta i plastike koji je nastao zahvaljujući savremenim tehnologijama. Ima iste karakteristike kao prirodno drvo samo što ne zahteva bilo kakvo održavanje. Ovaj proizvod je otporan na spoljašnje uticaje (kišu, vetar, sneg i UV zrake) kao i na insekte, termite, gljivice i druge mikroorganime. Takođe otporan je na raznovrsne hemikalije, so i hlor.
Boja dekinga: Braon.