Podfasadne žaluzine

Svetski standardi i trendovi na području žaluzina svakodnevno se menjaju i unapređuju i zato je na našem tržištu novina Vipol podfasadna žaluzina.

Jednostavnom i brzom ugradnjom ova vrsta žaluzine zadržava univerzalnost ugradnje nezavisno od izgleda fasade što joj je omogućilo da postane vodeći trend u zaštiti od sunca.

Vipol žaluzine – podfasadne ugrađuju se pre završetka fasada tako što se montira kompaktna kutija koja se posle ugradnje prekriva stiroporom i obrađuje zajedno sa fasadom objekta.

GalerijaLamele

Podfasadne Vipol žaluzine mogu se poručiti sa “C” 80mm ili “Z” 90mm lamelom u zavisnosti od želje kupca.

Postoji mogućnost izbora nekoliko standardnih boja koje će moći da se uklope u sve vrste fasada.

RAL zaluzine


C80 Lamela


Z90 Lamela

Vođice i podfasadne kutije

Podfasadne žaluzine imaju aluminijumske vođice širine 87,5 mm. Moguće je vođicu 87,5 mm proširivati sa nastavkom do potrebne debljine kako bi se uklopila u projekat. Standardno debljina vođice kod žaluzine sa kutijom tip F je 117 mm. Ove vođice kompaktne su sa kutijom tip D, E i F. Usku, standardnu vođicu, moguće je kombinovati jedino sa kutijom tip C. Tip C kutija ima sopstvene nosače tako da se ne oslanja na robusne vođice. Prednost ove kutije je upravo njena fleksibilnost prilikom planiranja i ugradnje žaluzine.


Integrisani komarnici (rolo ili mini plisse)

Moguće je uz žaluzinu kupiti i ugraditi mini plisse komarnik ili rolo komarnik koji će biti integrisan sa žaluzinom. Njegov sav mehanizam nalazice se ispod vaše fasade u kutiji žaluzine. Ovo je moguće ugraditi sa bilo kojim tipom podfasadne kutije.


Anti Wind Sistem

Na objektima koji su izloženi jakim vetrovima kao što je na primer Košava preporučuje se dodatna opciona zaštita ANTI WIND sistemom koji se sastoji od INOX sajle debljine 3mm koja obezbeđuje dodatnu zaštitu i otpornost žaluzine prilikom jakih udara vetra.

ANTI WIND sistem moguće je ugraditi samo kod lamele tipa “C”.